Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Χωρίς Αιτία! Ξυλοδαρμός και σύλληψη κοπέλας μπροστά στη μητέρα της


Το κείμενο είναι της Xripol


Η Ιστορία

Η Μυρτώ είναι μία φίλη 26 χρονών που εργάζεται και κάνει το μεταπτυχιακό της στο Brighton της Αγγλίας. Εδώ και λίγες μέρες έχει έρθει στην Αθήνα για τις γιορτές. Είναι ζωντανός άνθρωπος, καλλιτέχνης, ιδεολόγος, χορτοφάγος, φιλική, γεμάτη ιδέες και όνειρα...
Είναι καλή ερασιτέχνης φωτογράφος και συνήθως κυκλοφορεί με τη φωτογραφική της μηχανή. Το Φεβρουάριο σκοπευει (ή σκόπευε...) να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.

Στο δρόμο:
Εχθές, Δευτέρα 15/12 λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι, περπατούσε βιαστικά μαζί με τη μητέρα της για να προλάβουν ανοικτή την τράπεζα. Το σπίτι τους είναι στου Γκύζη, κάποιους δρόμους πίσω από την Ασφάλεια. Ήθελαν να πάνε στη στάση μετρό των Αμπελοκήπων. Δύο δρόμους πάνω από την Γ.Α.Δ.Α, τους σταμάτησαν τα Μ.Α.Τ, λέγοντάς τους να μην προχωρήσουν άλλο, αλλά να πάνε από άλλο δρόμο. Η μητέρα της κοντοστάθηκε και έπιασε την κουβέντα με έναν αστυνομικό, ρωτώντας τον ποιά στάση μετρό είναι ανοικτή, από ποιό δρόμο να πάνε κλπ.
Η Μυρτώ στάθηκε κι εκείνη, περιμένοντάς την στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Τότε ένας «άνδρας» των ΜΑΤ την πλησίασε λέγοντάς της «τι κάνεις εδώ ρε κωλόπαιδο?! Δεν σου είπαμε να φύγεις από δω?!». Η Μυρτώ εκνευρίστηκε με τον τρόπο του και έκατσε εκεί φωνάζοντας «περιμένω τη μητέρα μου (δείχνοντάς την), είτε το πιστεύεις είτε όχι!».
Μετά από μισό λεπτό, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, τέσσερεις άνδρες των ΜΑΤ ήρθαν κατά πάνω της. Της έριξαν κλωτσιά στην πλάτη κι εκείνη έπεσε στο δρόμο. Η Μυρτώ είναι λίγο πάνω από 50 κιλά. Όπως είναι φυσικό, άρχισε να φωνάζει και να τους βρίζει. Η μητέρα της άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη και να τους παρακαλάει να αφήσουν ήσυχη τη Μυρτώ.
Κάποιοι άνδρες των Μ.Α.Τ τη σταματούσαν από το να πάει κοντά στην κόρη της, όσο οι άλλοι τέσσερεις είχαν γυρίσει το χέρι της Μυρτούς πίσω από την πλάτη κρατώντας την κάτω στο δρόμο. Την κλωτσούσαν στην κοιλιά, στα πόδια, στα πλευρά, βρίζοντάς την χυδαία και σεξιστικά!
Εκείνη αντέδρασε και προσπάθησε να τους ξεφύγει. Τέτοια ήταν η οργή της που τα κατάφερε για λίγο, παρόλο που στην προσπάθεια της παραλίγο να χάσει το χέρι της. Οι αστυνομικοί όμως ήταν πολλοί. Εκείνη την ώρα ήρθαν στο μέρος της «οι άνδρες με τα μπλε» (με κράνη κλπ) και της είπαν «προσαγωγή!». Η Μυρτώ τους είπε –εξουθενωμένη από το ξύλο αλλά και οργισμένη-, «εντάξει, μόνο μην με αγγίζετε! Θα περπατήσω μόνη μου».
Τότε ένας απ’ αυτούς πήγε από πίσω της και έκανε πάνω της την κλασική χυδαία κινήση προσποίησης σεξ.
Στο δρόμο για την Γ.Α.Δ.Α την έβριζαν (λέγοντάς της το πώς θα την γ...) κι έφαγε κι άλλη κλωτσιά στην πλάτη. Η μητέρα της ακολουθούσε.
Κάθε τόσο η Μυρτώ τους ρωτούσε γιατί κατηγορείται, αλλά κανείς βέβαια δεν της έλεγε.
Όταν έφτασαν, δεν άφηναν τη μαμά της να ανέβει μαζί με τη Μυρτώ (και τη συνοδεία της), αλλά ένας (πιο «καλός») τελικά την άφησε.

Στη Γ.Α.Δ.Α:
Στον 11ο όροφο της Ασφάλειας γινόταν χαμός. Πολλά παιδιά, που τα τραβούσαν από δω κι από κει.
Τη Μυρτώ την έβαλαν σε ένα δωμάτιο (φυσικά αφήνοντας απ’ έξω τη μαμά), που είχε 2 καναπέδες. Στον ένα καθόταν ένας έφηβος 17 χρονών –όπως έμαθε αργότερα η Μυρτώ- που έκλαιγε ασταμάτητα (όσο ήταν εκεί η Μυρτώ, αυτό το παιδί -με σπασμένα τα νεύρα- δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει). Στο δωμάτιο ήταν 2 άνδρες γύρω στα 30, καλοβαλμένοι και μοντέρνα ντυμένοι. Είπαν στη Μυρτώ να κάτσει στον ένα καναπέ. Αμέσως της είπαν (βρίζοντάς την) να σηκωθεί και να πάει να κάτσει στον άλλο καναπέ. Η Μυρτώ δεν μιλούσε. Με το που σηκώθηκε για να πάει στον άλλο καναπέ (δίπλα στο παιδί που έκλαιγε) την κλώτσησαν στην πλάτη.
Η Μυρτώ έμεινε στην Ασφάλεια γύρω στις 3,5 ώρες. Όσο ήταν σ’ αυτό το δωμάτιο, οι μπάτσοι δεν την κτύπησαν ξανά, με κλωτσιές. Της έκαναν ψυχολογικό πόλεμο, εξευτελίζοντας την προσωπικότητά της. Πλησίαζαν το πρόσωπό τους γύρω στα 10 εκατοστά από το δικό της και αποκαλώντας την ...διάφορα, της περιέγραφαν το πως θα «ασελγήσουν» επάνω της. Κάθε τόσο της τραβούσαν τα μαλλιά.
Όταν ρώτησε πόσο θα κρατήσει αυτό κι αν αργούν πολύ ακόμα, ο ένας της είπε να τον ξαναρωτήσει το ίδιο πράγμα όταν θα την π... όλοι μαζί.
Επειδή βρήκαν στην τσάντα της τη φωτογραφική μηχανή, τη ρωτούσαν επίμονα κάθε λίγο αν είναι δημοσιογράφος. Όταν η Μυρτώ έλεγε ότι δεν είναι, την έβριζαν.
Δεν είχε μαζί της ελληνική ταυτότητα, αλλά είχε χαρτιά (ταυτότητα από τη σχολή της, πάσο κλπ) από την Αγγλία. Η μητέρα της είχε ταυτότητα μαζί της.
Όταν είδαν αυτά τα χαρτιά, έδειξαν πιο εξοργισμένοι και τη ρωτούσαν τι γυρεύει στην Ελλάδα!
Η Μυρτώ τους είπε ότι ήρθε στην πόλη της, για να κάνει Χριστούγεννα με τη μητέρα της, αλλά εκείνοι της έλεγαν ότι δεν την πιστεύουν και ότι είναι ξένος δημοσιογράφος, σκουλήκι κλπ...
Είδαν τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει αυτές τις μέρες και ήθελαν να κατασχέσουν την κάρτα μνήμης της μηχανής, αλλά η Μυρτώ δεν την έδινε. Επειδή έχει σχετικά καλή Digital SLR μηχανή, την ειρωνευόντουσαν για το πώς είχε τέτοια μηχανή, ενώ δεν είναι δημοσιογράφος και πώς την αγόρασε, πόσο κοστίζει και τέτοια...
Αργότερα, μπήκε στο δωμάτιο η δικηγόρος του 17χρονου. Αμέσως μαζεύτηκαν λίγο οι μπάτσοι και έγιναν πιο «ευγενικοί». Έκανε κάποιες συνεννοήσεις για το παιδί. Όπως άκουσε η Μυρτώ, το παιδί είπε ότι αστυνομικοί έβαλαν πέτρες στις τσέπες του, καθώς τον ανέβαζαν στον 11ο όροφο... (αυτός όπως είπαμε, δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει).
Μετά η δικηγόρος πλησίασε τη Μυρτώ. Τότε τη σταμάτησαν οι μπάτσοι, λέγοντάς της ότι η κοπέλα εκπροσωπείται ήδη και ότι ο εκπρόσωπος της είναι απ’ έξω.
Η δικηγόρος απάντησε ότι απ’ έξω είναι η μητέρα της κοπέλας κι ότι μόλις τη διόρισε δικηγόρο και της Μυρτούς, όταν είδε ότι έμπαινε στο δωμάτιο ως δικηγόρος του άλλου παιδιού.
Είπε στη Μυρτώ να μη φοβάται.
Έκανε κάποιες συνεννοήσεις, χαρτούρα κλπ. Η κατηγορία της τελικά ήταν «αντίσταση κατά της αρχής».
Την άφησαν να φύγει. Ο 17χρονος έμεινε εκεί.
Μετά πήγε στο νοσοκομείο. Στον Ερυθρό Σταυρό που εφημέρευε. Ήταν γεμάτο έφηβους.
Η Μυρτώ, που δεν μπορεί και τα νοσοκομεία, έφυγε μετά από λίγο χωρίς να βγάλει ακτινογραφία. Ήθελε μόνο να πάει σπίτι της και να βγάλει τη βρωμιά από πάνω της. Το μόνο που ήθελε απεγνωσμένα, ήταν να πλυθεί. Κι ας πόναγε παντού.

Έξω από το δωμάτιο στον 11ο όροφο, μπροστά στη δικηγόρο, ένας αστυνομικός της έκανε το εξής χιούμορ:
«σκέψου και την καλή πλευρά. Σε φέραμε εδώ γιατί σε περάσαμε για 10 χρόνια νεώτερη!»

Επίλογος:
Πώς αισθάνεται η Μυρτώ; Μόνο όποιος έχει ζήσει κάτι τέτοιο μπορεί να την καταλάβει.
Μου είπε ότι αισθάνεται άδεια. Σαν μετά από βιασμό. Πιο πολύ απ’ όλα την τρόμαξε ο εαυτός της. Αυτό μου είπε. Από άνθρωπος δυναμικός, αλλά ειρηνιστής, είδε τον εαυτό της να θέλει να σκοτώσει. Δεν ήθελε να πετάξει πέτρα ή να διαμαρτυρηθεί. Μετά από λίγο δεν τους μιλούσε καθόλου. Δεν τους απαντούσε. Ήθελε μόνο να τους σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια. Τίποτ’ άλλο. Αυτό την τρόμαξε πιο πολύ απ΄ όλα.
Μετά αμφισβήτησε το νόημα των ονείρων της.

Η Μυρτώ, εκεί που περπατούσε με τη μητέρα της, σωφρονίστηκε από την κρατική μηχανή.


20 σχόλια:

  1. Εχω κάνει σχετική ανάρτηση!
    Κάποιο petition ίσως αν δημιουργήσουμε και κάποιο baner για να μπει σε όλα τα blog!
    Δυναμικά και ομαδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα υπάρχει banner μεχρι το τέλος της ημέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί κάποιος να κάνει τον κόπο να το μεταφράσει και στα αγγλικά ;
    Πρέπει να βγει εκτός συνόρων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και αυτό θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της ημέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φίλοι, παρακολουθωντας την καλυψη της εξεγερσης απο τα μμε, τα οποια εχουν καταφερει αν βαλουν στο μυαλο των πολιτων οτι οι διαδηλωτες καταστρεφουν και λεηλατουν, ανοιγοντας το δρομο στη βια των ΜΑΤ, η προσπαθωντας να στραψουν την οργη προς οπου τους βολευει,καταθετω την αποψη μου για το τι προσδοκουν οι αρχοντες της προπαγανδας και της διαπλοκης. ελπιζω να βοηθησει στον προβληματισμο ολων


    ΠΡΟΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ?

    Βλεπωντας αυτη την ωρα την εκπομπη Τσιμα οπου διδεται χωρος σε παιδια να πουν την αποψη τους (μονταρισμενα παντα), αναρωτιεμαι πως γινεται να γινεται τοση συζητηση στο διαδυκτυο για τον ρολο των ΜΜΕ στην πολιτικη ζωη, να εχουν γραφτει τοσα πολλα για την προπαγανδα των προπυργιων των ουσιαστικα αφεντικων της πολιτικης ζωης, δηλ τους ιδιοκτητες των μεγαλων καναλιων και εφημεριδων, και απολυτως κανενα απο τα παιδια να μην εχειεκφρασει ουτε σφαιρικα μια τετοια αποψη. Μια κοπελα, ασκουμενη δικηγορος, η οποια διαμενει στα Εξαρχια και η οποια υπο το φοβο της αποκρυψης του συμβαντος απο τα ΜΜΕ, ξεκινησε ενα φορουμ Facebook με θεμα την τιμωρια του φονια αστυνομικου, ανεφερε οτι ‘οταν γινονται ταραχες στη Γαλλια, τα ΜΜΕ τους δινουν τη σωστη διασταση, ενω οταν εξεγειρεται ο κοσμος στην Ελλαδα, τα ΜΜΕ αποσιωπουν την πραγματικοτητα’. Αυτο ηταν το κοντινοτερο σε κριτικη για τη δραση του παρακρατους των βαρονων των μηντια που ακουστηκε σε ολοκληρη την εκπομπη. Η υπολοιπη, αναλωθηκε σε γενικουρε περι ελλειψη ισοτητας, για την τιμωρια του αστυνομικου, ‘φαινομενα’ που προκαλεσαν το πασοκ και η ΝΔ (οχι οι μηντιαρχες),και φυσικα ‘κουλ’ σκηνες ροκ εφηβων να φωναζουν, να τραγουδουν. Και για κλεισιμο, Εξαρχεια οπου ο τοπος που δολοφονηθηκε ο Αλεξης εχει γινει προσκυνημα.

    Η αποψη μου ειναι οτι το ‘συστημα’ των νταβατζηδων-αυτο που ονομαζουμε και ‘πολιτικο συστημα’ , αυτο που ελεγχει πλεον το 90% της ενημερωσης (χωρις την ΕΡΤ-την Κοκκαλη χρηματοδοτουσα), και εχει ‘επιτρεψει’-μεγαλη η χαρη τους-σε 1 με 2 εκπομπες -ραδιοφωνικες- να φιλοξενουν αμονταριστη τη γνωμη των ακροατων(για τηλεοραση δεν γινεται λογος) προσπαθει να καπελωσει το ξυπνημα, να περάσει μηνύματα παραλληλου βηματισμου με τους διαδηλωτες,κατευθυνοντας παραλληλα το ξεσπασμα τους εναντιον της ‘πολιτκης εξουσιας’ η της ‘εξουσιας’ γενικοτερα. ’Ψαχνουμε να βρουμε ποιος ασκει την πραγματικη βια, οι κουκουλοφοροι ή τα κρατικα οργανα, που ελεγχονται απο την εκαστοτε πολιτικη εξουσια, δηλ απο την κυβερνμηση καραμανλη σε αυτη την περιπτωση’, ολοκληρωσε το συλλογισμο του ο Τσιμας.

    το συστημα των νταβαδων αρχιζει να συνερχεται απο το σοκ της εξεγερσης και μετα την αρχικη διαστρεβλωση της πραγματικοτητας και τη λογοκρισια, αρχιζει και καταστρωνει σχεδιο διοχετευσης της οργης εκει που θεωρει βολικοτερο για τη μακροημερευση του. Το αν θα το καταφερει, συντηρωντας στην ουσια τις κυριοτερες παθογενεις που χαρακτηριζουν τη δημοσια ζωη, επαφιεται στη κριτικη σκεψη ολων μας. Η διοχετευση της αγανακτησης και η κυοφορουμενη διαμορφωση συγκεκριμενων αιοτηματων δεν πρεπει να επηρεαστει απο τις, συνηθισμενες, για τους γνωστες, επικοινωνιακες πρακτικες των διαβρωτων της πολιτικοδημοσιογραφικης ηθικης και συνεπως διαβρωτων του όποιου δημοκρατικου πολιτευματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου θυμισε τον εαυτο μου καπως η ιστορια της Μυρτω...
    Καθε βραδυ διοργανωνουμε ειρινικες καθιστικες διαμαρτυριες εξω απο την βουλη...
    ενα βραδυ συνεβει αυτο..
    http://www.youtube.com/watch?v=VD7gI95Ownk
    Δυστυχως φαινεται λιγο το τι εγινε...
    Η αληθεια ειναι πως συνεχιστηκε για πολυ ακομα... και οταν μας περασαν στο απεναντι πεζοδρομιο και πετουσαν παιδια πανω στα αυτοκινητα οταν μας πηγαν απεναντι κλωτσουσαν βριζαν μας εσπρωχναν με τις ασπιδες.. περα απο οσους πηγαν στο νοσοκομειο απο τα χημικα στο προσωπο μας.. (ενω ημασταν καθιστοι στο πατωμα..) παραμενω ειρινιστρια αλλα ομολογω πως εκεινο το βραδυ ηθελα απλα να τους σκοτωσω... μας πηγαν να συμπληρωσω σπρωχνοντας καροτσαδα ως την ομονοια απο την βουλη...παρολα αυτα εμεις συνεχιζουμε εκει καθε βραδυ στισ 9 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμητρα, εσύ και όποιος άλλος θέλει να καταγγείλει γεγονότα που αφορούν αστυνομική βία ή κατάχρηση εξουσίας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο μεηλ. Μαζεύουμε καταγγελίες και ετοιμάζεται νομική ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kalimera paidia
    eimai kai ego ecsorgismenos me afta pou simbainoyn aftes tis meres kai ego kano prospatheia antistasis mesa apo to diadiktio alla kai stous dromous.
    Mou irthe sto mail mou i istoria tis Mirtos kai den amfisbito oti einai alitheia. tha ithela na to anartiso sto blog mou alla pera apo tin perigrafi den exei kapoio allo stoixeio. ean gnorizete tin Mirto na tis peite na bgei sta mesa kai na to kataggeilei. Den mporei na meinei i istoria etsi alla kai me na tin perigrafoume apla den kerdizoume tipota.

    Episis o logotexnikos kai sigkinitikos stomfos stin istoria den einai thetiko. isa isa thn kanei na fainetai ligo ftiaxto. H apli perigrafi gia tetoia gegonota arkei gia na sokarei.

    efxaristo poli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. simfono mazi sou anonime. Apodinamonoume tin epiheirimatologia mas otan den ti stirizoume katalila.
    Ime sigouri pos ehoun simvei kai poli hirotera apo to peristatiko pou perigrafete. Edo pas gia mia ipografi sto astinomiko tmima kai i psihremia sou dokimazete me polous tropous. Ta xeroume, ta vlepoume, fadazomaste oti tha iparhoun kai poli heirotera.
    Ligi prosohi mono gia na min apogoitevete kai o kosmos, mias kai afto pou hreiazomaste den einai mono na agrievoume, alla na anaptixoume statheri politiki sinidisi kai na organonoume prospatheies pou na kratoun kai meta tis dio vdomades.
    Efharisto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τετοια ωρα, τετοια λόγια...
    δεν μπορουμε να μιλαμε για κριτικη του κειμενου σαν να προκειται για λογοτεχνια. Στο κατω κατω, σκεφτειτε το εξης: Αν αυτη η ιστορία, με την καταφωρη αδικία της και την τυφλή βια, εχει σοκάρει τον καθένα, φανταστειτε ποσο δυσκολο ηταν να αποστασιοποιηθει συναισθηματικα, το ατομο που το εγραψε, απο τη στιγμη που ακουσε την ιστορια απο πρωτο χερι, ειδε τις μελανιες, την ταραχη, την αδικια...

    Εσεις σοκαρεστε απο το κειμενο
    φανταστειτε να ξερατε τη Μυρτω

    Φανταστειτε να ερχοταν ενας φιλος σας ετσι τσακισμένος

    Ειμαστε στην προετοιμασια των επομενων κινησεων, οσον αφορα το κομματι δημοσιοποιηση σε ΜΜΕ.

    Μην ξεχνας οτι βρισκομαστε σε μια περιεργη εποχη. Η τηλεοραση προσπαθει να καθησυχασει τον κοσμο οτι δεν συμβαινει τιποτα. Δεν ξερεις στ'αληθεια ποιον να εμπιστευτεις

    Αυτο που εμαθα τις τελευταιες μερες ειναι πως το να βγεις να πεις την αληθεια σε κανει στοχο εμπαιγμου και αμφισβητησης

    Μαζι με τους ανθρωπους που ζητανε στοιχεια για να επιβεβαιωσουν την ιστορια, υπαρχουν αλλοι που επιτειθονται λεκτικά, αμφισβητουν και ζητουν επωνυμα και στοιχεια για τους δικους τους λογους.

    Αυτη η ιστορια εχει ενοχλησει πολυ κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Den kserw an h istoria ayth einai alithinh i oxi. An alithevoun osa anagrafontai tote h Myrtw tha eprepe na kanei mynhsh alla kai na parei fwtografies twn shmeiwn pou xtypithike gia na tis xrhsimopoihsei nomikws.

    H ilithia xrhsh vias kai apo tis dyo plevres fainetai na exei ginei kathimerino fainomeno. Kalo tha htan na stamathsoume ligo kai na skeftoume ti theloume na allaksoume, ti mporoume realistika na allaksoume kai pws mporoume na kinithoume. An merikous tous vohthaei sth skepsh o ksylodarmos athwwn gynaikwn san th Myrtw h h ripsh molotov se katasthmata "Tyropites Grhgorhs" den kserw. Emena me vohthaei na akouw mousikh...

    Oso gia ta video pou kanate post; anti na katastrefoume kameres ths astynomias, as paroume tis dikies mas kai as katagrapsoume kai alla tetoia skhnika, adiapsefsta stoixeia anandrhs vias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιος εκανε ποστ video?
    που?

    Μπορω να καταλαβω οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν θελουν, δεν μπορει να το χωρεσει το μυαλο τους οτι κατι τετοιο ειναι δυνατον να συμβει. Κατι σαν κι αυτο γκρεμιζει πολλα απο αυτα που θεωρουσαμε δεδομενα, γκρεμιζει την πραγματικοτητα μεσα στην οποια ζουμε.
    ... ετσι ομως δεν ηταν και με τη δολοφονια του 15χρονου?
    Αδυνατον να συμβει κατι τετοιο.
    Δεν το χωραει ο νους σου?
    Πως συνεβη κατι τετοιο?
    Ζουμε σε εναν κοσμο που αυτα τα πραγματα συμβαινουν?

    Ναι...

    Δυστυχως, ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφου δεν προκαλουν τα επεισοδια οσοι συμμετεχουν στις εκαστοτε πορειες, τοτε γιατι δεν απομονωνουν και αν μπορουν να παρασδωσουν στην αστυνομια τα ατομα που τα προκαλουν????
    Μηπως γιατι βολευει μερικους, μηπως γιατι εξυπηρετουν καποια συμφεροντα τους?????
    Ξυπνηστε χαιβανιααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαϊβανι εισαι και φαίνεσαι!
    Μαθε να μιλας σαν ανθρωπος, γιατι αν και ειμαι υπερ της απολυτης ελευθεριας του λογου, θα αρχισω να σβηνω τετοια comments για λογους προσβολης της αισθητικης των σκεπτομενων ανθρωπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά κακό πράγμα η ασυδοσία και χειρότερο να προσπαθείς να την δικαιολογήσεις! Η κατάχρηση εξουσίας δεν είναι εξαίρεση για την ΕΛ.ΑΣ. αλλά καθημερινότητα είτε σε βίαιες πρακτικές είτε στην απλή καθημερινή τους συμπεριφορά προς τον πολίτη. Κάποιοι δυσπιστούν γιατί νομίζουν ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε ένα κόσμο μακρινό. Μπορεί και να καταλάβουν το λάθος τους απλά ελπίζω να μην αργά. Γιατί όπως είπε και ο Μπρεχτ :
    «Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν τσιγγάνος.
    Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν κομμουνιστής.
    Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν εβραίος.
    Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»
    Όπου εβραίος, τσιγγάνος, κομμουνιστής βάλτε το "κωλόπαιδο" της διπλανής πόρτας, τον ειρηνικό διαδηλωτή "που ανέχεται τις καταστροφές που συμβαίνουν γύρω του" και τον εξοργισμένο άνθρωπο που τελεί υπό πλήρη σύγχυση με τα όσα συμβαίνουν γύρω του.
    Η Μυρτώ, ο Μιχαλης, ο Αλέξης, οι μετανάστες είμαστε εγώ κι εσείς. Σας αρέσει, δεν σας αρέσει έτσι είναι. Είτε ζείτε με την εφαρμογή του νόμου από αυταρχικά μαντρόσκυλα (ναι γενικεύω και λυπάμαι που το κάνω αλλά αυτή την εντύπωση δίνει η πλειοψηφία του σώματος) και λέτε "τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή", είτε λέτε "Φτάνει πια!". Ε, λοιπόν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Μυρτώ τους είπε –εξουθενωμένη από το ξύλο αλλά και οργισμένη-, «εντάξει, μόνο μην με αγγίζετε! Θα περπατήσω μόνη μου».


    Ρε σεις αυτό το είπε και η Βουγιουκλάκη στο "Υπολοχαγός Νατάσσα".


    (Να με συγχωρείτε σύντροφοι, αλλά η ιστορία μπάζει και δεν είναι επιβεβαιωμένη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανωνυμε δηθεν συντροφε
    Εχω βαρεθει να βλεπω σε ολο το ιντερνετ το ιδιο κειμενο copy-paste. Και δεν ειναι ουτε καν εξυπνο.
    Λιγη δημιουργικοτητα δεν βλαπτει

    Χαλια ο μισθος?
    Σιγα μην κατσεις να γραψεις κατι παραπανω

    control C
    control V

    Επιδομα κομπιουτερ σας δινουνε ή δεν ισχυει αυτο για ολο το δημοσιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτές τις μέρες γίνομαι δέκτης πολλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων με αμφίβολο περιεχόμενο. Πριν λίγες μέρες δέχτηκα το παρακάτω

    "Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός. Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών. Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750. Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί. Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος. Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε...πονάνε το ίδιο. Eνας νεος αστυνομικος ο οποιος ειχε ξυλοκοπηθει πριν ενα χρονο....προτιμησε να μην πυροβολησει...ελαφρυ το χωμα." (μπορεί αν βρεθεί κι σε διάφορα ιστολόγια)

    Προχθές δέχτηκα ένα κείμενο με την ιστορία κάποιας Μυρτώς που δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς.

    Το κοινό όλων αυτών των μηνυμάτων είναι ότι δεν μπορούνε να αποδειχθούνε ή δεν έχουνε αποδειχθεί και αφού δεν μπορούνε να αποδειχτούνε είναι -για την ώρα- ψέματα, μούσι, όπως λέγαμε πιτσιρικάδες. Κι εγώ μπορώ να γράψω μια ιστορία στο ιστολόγιό μου, να μεταδωθεί και να νομισθεί αληθινή, ειδικά αυτόν τον καιρό όπου ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Αποδείξεις υπάρχουνε;

    Το δεύτερο κοινό που έχουνε είναι ότι στοχεύουνε στα συναισθήματα του αναγνώστη. Έτσι τονώνουνε τα συναισθήματα των μεν ή των δε (των αντιεξουσιαστών με τη Μυρτώ και τον φαντάρο των εξουσιαστών με τον αστυνομικό) ώστε να πούνε "να, βλέπετε; Δικαίως σπάμε και καίμε" ή "δικαίως τις τρώτε".

    Σε κάθε λογικό άνθρωπο αυτά είναι το λιγότερο ανεδαφικά και το περισσότερο μαλακίες. Αλλά για τους νεοέλληνες, για έναν λαό που μόνο το 9% διαβάζει πάνω από 9 βιβλία το έτος (και ένα 26% από 1 έως 9) , για έναν λαό που παρά τις απανωτές σφαλιάρες που δέχεται καθημερινώς εδώ και 30 έτη ψηφίζει δύο οικογένειες να τον κυβερνάνε, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

    Είναι ψιλά γράμματα διότι ο νεοέλληνας δεν έχει μάθει να σκέφτεται. . Πετάει ο γάιδαρος, πετάει και έχει και φτερά. Λίγη σκέψη, λίγη κρίση δεν υπάρχει; Που είναι οι αποδείξεις κύριε; Τις έχεις; Παραθεσέ τις. Δεν τις έχεις; Γιατί λες ό,τι να 'ναι; Θα μου πεις τώρα "σιγά ρε μεγάλε μη σου δώσουμε και αποδείξεις, απέδειξέ μου εσύ το αντίθετο". Δεν είναι έτσι τα πράγματα, εσύ διατυπώνεις μια θεωρία, εσύ φέρεις και το βάρος τις απόδειξης, εσύ πρέπει να κοπιάσεις να την αποδείξεις. Διαφορετικώς όλα είναι φληναφήματα ή, όπως το έθεσε ο Αριστοτέλης, μαλακίαν γαρ το φεύγειν τα επίπονα (Ηθικά Νικομάχεια, 1116a, 14).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Poli orea pou iparhoun evesthitoi anthropoi pou provlimatizodai kai efkeries na sinadioudai.
    Mesa apo olon afton ton paniko, pou de vlepeis fos sto tounel, pou de iparhoun igetes na ekprosopisoun ena lao pou ehei toso poli taleporithei, pou to bahalo dinei kai pernei mias kai iparhei thimos, aganaktisi kai apogoitefsi pou prospathoun aplos na fimosoun gia na sinehisoun ta dika tous klp klp, ego iha tin anagi na vretho me anthropous kai na milisoume gi afta ta themata. Nomizo oti kalo einai na moirazomaste teties skepseis kai agonies se ena plaisio epikoinonias kodinotitas kai adalagis skepseon.
    Leme na ftiaxoume mousiki, alla kai ena glipto mesa apo mia tetoia sinadisi, pou na legete "ta klepsimaiika" i kati analogo kai na to girnousame se diafores poleis. Edo sto Londino, stin Athina, sto Parisi...
    Xerete an prepei na zitisoume adeies kai tetoia?
    An ehete kai kamia idea eite epi tou dimiourgikou, eite epi tou pos boroume na kanoume ti foni mas na akoustei mesa apo eirinikes diadikasies steilte tin parakalo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αδεια για να γραψεις μουσικη, να φτιαξεις ενα γλυπτο, να γυρνας στις πολεις?
    Αδεια για να κανεις Τεχνη, για να εκφραζεις την αποψη σου?
    Αδεια για να εισαι Ελευθερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή