Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Ζητούνται αστυνομικοί με θάρρος και αίσθημα δικαίου

Εξαιτίας μιας κουβέντας που ανοιχτηκε στα comments ενος προηγούμενου ποστ το Stop Police Violence καταθέτει την αποψη του για τους αστυνομικούς που μπορεί πραγματικά να αδικούνται μέσα σε όλη αυτη την ιστορία.


Με αφορμή το βίντεο του Μαριου Διονέλλη απο το tvxs
Stop Police Violence:
Το ειδα αυτο το βιντεο και οπως ειπα και σε προηγουμενο σχόλιο: "Σιγουρα υπάρχουν αστυνομικοι που δεν θελουν να γινονται αυτα και μπορει να ντρεπονται για συναδελφους τους. Το θεμα ειναι να γινει μια αυτοκαθαρση στην αστυνομια".
Ειπες οτι ζητάνε βοήθεια και οντως δεν αποκλείεται καποιοι να αισθανονται εγκλωβισμένοι. Ειπες ομως οτι ζητανε βοήθεια απο την Πολιτεια, δηλαδη απο εμας. Εδω θα διαφωνήσω. Δεν ξέρω για σενα, αλλα εμείς είμαστε πολίτες, δεν ειμαστε η πολιτεία. Οταν λέμε σημερα Πολιτεία, εννοούμε το κρατος και τις θεσμοθετημένες λειτουργίες του. Πολιτεια θα λέγαμε το μανατζμέντ και τα υψηλόβαθμα στελέχη του κράτους που οφειλουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του πολίτη.
Ομως το οικοδόμημα ειναι σαθρό απο πάνω προς τα κάτω και απο κάτω προς τα πάνω. Η βάση του οικοδομήματος ειναι ο πολίτης. Η νοοτροπία του πολίτη - σε μεγαλο ποσοστό - ειναι αλλιωμένη. Βολεψάκηδες οι περισσότεροι πολίτες και τα ίδια και χειρότερα οι πολιτικοί. Τα οργανα της ταξης όμως χαιρουν μιας ατυπης πλην ομως υπαρκτής ασυλίας απέναντι στον νόμο. Αυτο είναι κοινό μυστικό.
Στην ουσία αυτοι που δερνουν και αυτοί που δέρνονται έχουν τα ίδια προβλήματα, μόνο που ο πολίτης ειναι υπόλογος των πράξεων του, ενώ ο αστυνομικός καλύπτεται γιατι εξυπηρετεί το κράτος.
Αυτό που θα επρεπε να κάνουν οι σωστοί αστυνομικοί ειναι να συνταχθούν με τον πολίτη και όχι απέναντι του. Να παραμείνουν στο σωμα για να το αναμορφώσουν. Πρεπει να πολεμήσει ο καθένας απο τη θέση του για το δίκαιο και το σωστό. Να απορριφθούν οι κομπλεξικοί, οι βίαιοι και οι φασίστες απο το υγιές κομμάτι των αστυνομικών.
Δεν δεχομαι τη δικαιολογία του 'οργάνου' και του 'ακολουθω εντολές'. Δεν δεχομαι τη δικαιολογία του 'τι να κάνω... ειναι η δουλειά μου'. Ολοι οσοι εργάζονται φοβούνται την ανεργία, γιατι για τον αστυνομικό να ειναι αυτο καλύτερη δικαιολογία? Ειδικά όταν κάτι τέτοιο χρησιμοποίειται σαν επιχείρημα για εγκληματικές πράξεις απέναντι σε φοιτητες, μετανάστες και σε όσους τολμούν να αντιδράσουν.

Το θεμα μας λοιπον δεν ειναι αν υπάρχουν καλοσυνάτοι και σεμνοι αστυνομικοί, αλλα αν υπάρχουν θαρραλέοι άνθρωποι που μπορουν να σταθούν διπλα στο δίκαιο των ανθρώπων...


Σαν τον Διογένη κι εμείς κυκλοφορούμε με ένα φανάρι και ψάχνουμε να βρούμε Άνθρωπο


1 σχόλιο:

  1. το πιο απλό απ'ολα

    δεν γινεται καποιος να είναι γραμμένο μέλος μιας παρακρατικής ακροδεξίας οργάνωσης (χρυση αυγή) κι συγχρόνως σε μάχιμη θέση στα ΜΑΤ. δεν είναι θέμα πολιτικών φρονημάτων είναι θέμα λογικής. δεν μπορείς να βάζεις κάποιον τετοιον να προστατεύει τους διαδηλώτες (που τους μισει) και τους "δημοκρατικούς" θεσμούς (που επίσης μισει). είναι σα να βάζεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. σα να κάνεις τον αναρχικό πυροσβέστη έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή