Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Αλλος ενας ξυλοδαρμος φοιτητη απο αστυνομικους (θεσσαλονικη)


Ολοι λιγο πολυ εχουμε δει οτι οι αστυνομικοί ειναι ακακοι και πανω απ'ολα εναντια στη βια. Ο μονος τροπος για να μελανιασεις στις μερες μας ειναι να αυτοτραυματιστεις.  Ετσι λοιπον εχουμε μια προσαγωγη ενος 22χρονου φοιτητη, στα καλά καθούμενα και εναν ξυλοδαρμο που βαπτιζεται "αυτοτραυματισμός" απο την αστυνομια.
Αλίμονο! χτυπάνε οι αστυνομικοι τους κρατούμενους?
Μονοι τους χτυπιούνται για να μας βγαλουν το όνομα...


Οπως διαβάζουμε στο άρθρο του tvxs

Ο 22χρονος φοιτητής Ραφαήλ Πηγαδάς παραπέμφθηκε χθες στο Αυτόφωρο της Θεσσαλονίκης για με την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής. Ο ίδιος όμως καταγγέλει ότι συνελήφθη αναίτια το προηγούμενο βράδυ και κακοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Η αστυνομία κάνει λόγο για αυτοτραυματισμό..

Ο φοιτητής υπέβαλλε χθες μήνυση κατά των αστυνομικών που υποστηρίζει ότι τον κακοποίησαν. Σύμφωνα με την μήνυση ο Ραφάηλ Πηγαδάς είχε βγει από το μαγαζί στο οποίο διασκέδαζε με τους φίλους του. Λίγο παρακάτω, υπήρχε μία συμπλοκή σε εξέλιξη, για την οποία ήδη είχαν ειδοποιηθεί οι αστυνομικοί. Οι τρεις φίλοι κάθονται σε κάποια απόσταση και παρακολουθούν αμέτοχοι τα όσα συμβαίνουν. 

Ξαφνικά εμφανίζονται περιπολικά, σταματούν μπροστά στους νεαρούς και τους ζητούν εξηγήσεις για το επεισόδιο. Στην απάντηση των τριών, ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή, οι αστυνομικοί τους ζητούν τις ταυτότητες του. Στην απάντησή του, ότι έχει ιταλικό διαβατήριο καθώς η μητέρα του είναι Ιταλίδα, του πέρασαν - χωρίς δεύτερη κουβέντα - τις χειροπέδες. Στην αντίδραση του νεαρού τα πνεύματα οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα ο νεαρός φοιτητής σε λίγες ώρες να καταλήξει με εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπο κατηγορούμενος στο αυτόφωρο. 


Ο φοιτητής υποστηρίζει στην μηνυση του ότι χτυπήθηκε και μετά την σύλληψή του στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας, όπου - όπως καταγγέλει ο ίδιος - αστυνομικός με πολιτικά, βρέθηκε στο γραφείο όπου κρατούνταν προσωρινά, και τον χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές, ενώ του έριξε οινόπνευμα (!) στο πρόσωπο κατά επανάληψη και του ζήτησε να βγάλει και τα ρούχα του(!). 

Σύμφωνα με το 
www.newsblog.gr απ όπου και οι προηγούμενες πληροφορίες, στο διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας σημειώνεται ότι ο νεαρός αυτοτραυματίστηκε χτυπώντας το κεφάλι του και το σώμα του, πρώτα στο περιπολικό και μετά στον τοίχο του κρατητηρίου. Η θέση όμως των τραυμάτων ,όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ, δεν μπορεί να δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση … αυτοτραυματισμό, καθώς είναι δύσκολο να αυτοτραυματιστεί κάποιος στη βάση του λαιμού του, χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο 

Η Αστυνομιά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

“Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, παρουσιάστηκε σήμερα (28-2-09) και ώρα 14:30 στο Α. Τ. Πλατείας Δημοκρατίας 22χρονος ημεδαπός και υπέβαλε έγκληση κατά Αστυνομικών, σύμφωνα με το περιεχόμενο της οποίας ο ανωτέρω χθες (27-2-09) κακοποιήθηκε από Αστυνομικούς τόσο κατά την ώρα ελέγχου-σύλληψής του, όσο και εντός του Αστυνομικού καταστήματος, όπου οδηγήθηκε στη συνέχεια. Από το επιληφθέν Α. Τ. στον μηνυτή δόθηκε ιατροδικαστική παραγγελία εξέτασής του.
Διευκρινίζεται ότι χθες (27-2-09) και περί ώρα 05:00 ο 22χρονος συνελήφθη από Αστυνομικούς της Δ.Α.Θ./Ο.Π.Κ.Ε. στην οδό Βαλαωρίτου για απείθεια, άρνηση δήλωσης στοιχείων του και εξύβριση Αστυνομικών και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Α. Τ. Πλατείας Δημοκρατίας οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για να εκδικαστεί από Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σήμερα (28-2-09) οπότε και εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο 22χρονος, αλλά τελικά ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
 

Οι Αστυνομικοί της Δ.Α.Θ./Ο.Π.Κ.Ε. μετέβησαν στην παραπάνω οδό κατόπιν εντολής του R/T Κέντρου για να επιληφθούν σε επεισόδιο στο δρόμο μεταξύ ατόμων.
Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ενώ παράλληλα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.” 


Περισσότερες πληροφορίες στο Newsblog.gr που εφερε στη δημοσιότητα την ιστορία

Απίστευτα πράγματα! Ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη καταγγέλει νεαρός φοιτητής (διαβαστε εδω)

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον ξυλοδαρμό του 22χρονου φοιτητή από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη (διαβαστε εδω)

Φωτογραφίες από τα σημάδια του ξυλοδαρμού του 22χρονου από τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη (διαβάστε εδώ)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον ξυλοδαρμό του 22χρονου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη (διαβαστε εδω)

Η αποκαλυπτική δικογραφία για τον 22χρονο φοιτητή… (διαβαστε εδω)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου